מיד לאחר שהוא קרע ברך והטבעת עם היהלום שחלמתם עליו מונחת על ידכם מתחילים ההכנות לחתונה והדבר הראשון שרובנו עושות הוא להתחיל לסנן ולסמן את שמלות הכלה שאנחנו אוהבות, בואו נודה חלקנו עושות זאת עוד הרבה לפני אבל נשמור את זה ביני לבינך.

אם קבעת את החתונה לעוד שנה ככל הנראה שבמהלך השנה הזאת הקולקציות התחלפו, התחדשו, השתדרגו או אולי השתנו לגמרי לכן ההמלצה שלי היא לחכות עם תפירת שמלת כלה עוד כמה חודשים.
אבל אם קבעת אותה בטווח של החצי שנה הקרובה – הגיע הזמן להתחיל לצאת למדוד שמלות ולבחור את התופרת שתגשים לך את החלום, מאיפה להתחיל ולמי מומלץ ללכת? מה המחירים בשוק לעומת מה הגיוני לשלם? בשביל זה הכנתי לכן מאמר שיעשה לכולנו סדר בבלאגן בראש.

הצעדים לבחירה / תפירת שמלת כלה?

רובכן כבר סימנתן לכן דגמים של שמלות כלה שאהבתן או התחברתן לסגנון שלה, סימנתן מעצבים שתרצו ללכת ולראות אצלם שמלת כלה.

אז ההמלצה הראשונית שלי כתופרת שמלות כלה עם ניסיון של מעל 20 שנה, היא באמת לצאת ולהתחיל למדוד שמלות כלה שאהבתן – הרבה מכן בדרך יתוודו שבאנסטגרם ופינטרסט הכל נראה יפה יותר ובפועל שתמדדו את השמלה עליכן פחות תתחברו.

1. כי השמלה לא תפורה למידותייך ואינה מבליטה את החלקים המחמיאים ביותר של הגוף שלך.

2. חשוב לזכור שפוטושופ עושה קסמים ולכן לא תמיד מה שרואים זה מה שקורה במציאות.

3. תוך כדי מדידת סגנונות שונים תחליטו שאתן רוצות ללכת על קונספט אחר ממה שחשבתן.

4. זמן – דבר חשוב שתדעי – למעצבים יש נטייה לעשות לחץ על הכלות, אין זמן, רק עכשיו הגעת זה מה שיש בקולקציה, שאי אפשר לתפור מחדש.
כל מעצב שמכבד את עצמו יודע לחלק את הזמן בצורה כזאת שגם אם יש מקרה חירום ניתן למצוא פתרון. לא להיכנע ללחץ.

5. אם זה לא יושב טוב כבר במדידה הראשונה זה לא ישב באופן המדויק לגופך גם בהמשך. כאשר זה גדול יש צורך לתפור מחדש מצב שלא קורה ברוב המעצבים הגדולים.

הרבה בנות יוצאות מבואסות ממדידות שכן הן היו אצל מס' מעצבות ולא מצאו שמלה שהן אהבו או חלמו שכך יראו בתוכה.  

אז חשוב לי לעודד ולהרים את מצב רוחכן – לחופה את תצעדי בשמלת כלה אך הלחץ והפאניקה שנכנסת אליו אינו עוזר. לפעמים מומלץ לעצור עם החיפושים לחכות שבוע, שבועיים וללכת למקומות שכן הכי התחברת אליהם.

בנוסף, אני ממליצה להגיע לפגישת ייעוץ עם מעצבת שמלות כלה שהינה גם תופרת בעצמה את השמלת כלה. למה? בהמשך הצגנו את הסיבות הרבות לכך. 

ולכן, אני ממליצה שבין כל רשימת המעצבים שהחלטת ללכת אליהם תרשמי לך גם עוד 2 מעצבות שמלות כלה שהינן גם תופרות שמלות כלה בתפירה אישית ותגיעי אליהן לפגישת ייעוץ מהסיבות הבאות:

 

למה מומלץ להגיע לפגישת ייעוץ עם מעצבת שתופרת בעצמה את שמלות כלה?

1. מסתכלים ומדברים רק על שמלת כלה – יכול להיות שפתאום תתלבטו בין שני סגנונות או תרצו לשלב חלק עליון עם חלק תחתון שלא ניתן לעשות זאת אצל המעצב אליו הלכתן ולכן מומלץ לשקול את האופציה להגיע לתופרת שמלות כלה בעיצוב אישי.

2. תפירה אישית – תפירת שמלת כלה בעיצוב אישי נעשית מאפס על גופך, בהתאם למידותייך המדויקות, לחלקים המחמיאים לך, כל אבן ואבן נרקמת ונתפרת על גופך, את בוחרת את הבדים לשמלת כלה וכל שלב נעשה באישור שלך.

3. יחס ושירות אישי – היחס והשירות אצל תופרת שמלות כלה שהינה גם המעצבת מתבצע באופן אישי מאוד שלא תמצאי בשום סטודיו אחר. כאן כל פגישה מתעסקת בך ואך ורק בך ועד שאת לא יוצאת מרוצה את לא תצאי מהסטודיו.

3. הבדלי המחירים – המחירים שמעצבים מבקשים בשוק עולה ועולה רק מטעם זה שהינכן כלות אבל אם תבחרו את אותו שמלה לתפור כשמלת ערב תגלו שהיא עולה חצי מחיר.

כלומר הבדים והחומרי גלם אינם יקרים בהתאם למחירים שמבקשים המעצבים לכן גם כאן אני ממליצה בחום להגיע לפגישת ייעוץ איתי או עם כל תופרת שמלות כלה בעיצוב אישי ותגלו את פער המחירים וכמה אתן יכולות לחסוך ואף לצאת עם 2 או 3 שמלות כלה במחיר של אחד אצל מעצב/ת ידועים.

מעצבת שמלות כלה

 

טיפים נוספים לבחירה / תפירת שמלת כלה:

  • תגיעי בראש פתוח – לבחור שמלת כלה לפעמים יכול להיות תהליך מאתגר, חשוב להגיע בראש פתוח לשינויים.
  • תיאום ציפיות – הכי חשוב זה לבצע תיאום ציפיות לפני שסוגרים שמלת כלה גם אם זה אצל מעצבת וגם אם בחרתן בתפירת שמלת כלה אצל תופרת פרטית:
    כמה פעמים צריך להגיע למדידות, מה קורה במצב של ביטול, מה מצריך ממכן תפירת שמלת כלה מאפס או תפירת שמלת כלה קיימת, האם השמלה נשארת אצלכן או רק השכרה וכדומה.
  • הישארי נאמנה לעצמך – לכל אחת יש דעה אחרת וסגנון שונה בראש, לכל אחת יש טעם אחר, מה שאת אוהבת ומתחברת לא בהכרח אחרות  יאהבו ואולי אפילו החברה הטובה ביותר לא תתחבר. הישארו עם הקו שאתן אוהבות ותזכרו שזה החתונה שלכן והשמלה שלכן ובסוף הכי חשוב שתאהבי את עצמך.